Astelimme taas torstaiseen tapaan Aholaidan kentälle agility treeneihin. Pääsimme harjoittelemaan pussia, pöytää, muuria ja puomia. Sää oli mahdottoman kuuma, joka näkyi kyllä koirissa
Pussi: Pussia harjoittelimme ensin niin, että kangasta pidettiin ylhäällä ja lyhyenä. Tupu meni nätisti ensimmäisestä ohjauksesta esteen. Tätä harjoittelimme jokusen kerran aina pidentäen pussin pituutta. Lopuksi vapaalla harjoitteluajalla kokeilin Tupun kanssa suoraan täyspitkää ja alhaalla olevaa pussia, jonka Tupu suoritti kuin vanha tekijä.
Pöytä: Pöytää harjoittelimme myös vain omalla ajalla, ilman valvovia silmiä. Tupu hyppää käskystä sekä ohjauksesta pöydälle jo niin, että itse tulen vasta takaa, siis lähettäen. Pöydällä odotteluun tehoaa "odotaodotaoooodotaa" kehotus ja alastulo käy myös käskystä. Tosin lähettämisen jälkeen pitää Tupun vieressä olla tai muuten tullaan pöydältä omin lupine alas.
Muuri: Muuri on onnistunut meiltä joka yrittämällä. Tässä esteessä ei vaikeuksia ole ollut eikä niitä tänäänkään ilmennyt, tosin kuuman sään takia hyppyssä tai esteelle menossa ei ollut parasta innokkuutta ja lennokkuutta.
Puomi: Puomillakin ollaan ennen oltu, ja se on pääpiirteissään jo selvä Tupulle, siis että mitä kyseisellä esteellä tehdään. Tupu myös jolkottaa puomin hurjaa vauhtia että joudun välillä jopa juoksemaan vaikka emme ole tätä kamalasti harjoiteltu. Alastulossa pitää kiinnittää kyllä paljon huomiota kontaktiin. Pelkäsin että Tupulle jäi traumoja siitä, kun neiti päätti v. 2005 kesällä olleella koiraleirillä agility harjoituksissa hypätä sieltä puomin korkeimmalta suoralta alas, mutta ainakaan vielä ei ole mitään merkkejä tuosta välikohtauksesta näkynyt.

Pääasiallisesti harkat menivät erinomaisesti, välillä musta tuntuu, että Tupu on joskus ennen agilityä harrastanut, vaikka se ei ole kamalan mahdollista, vaikka ennen Tupun meille tuloa se olikin "käynyt" yhdessä perheessä josta tyttö oli palautettu kasvattajalle, mutta silloin Tupu oli vielä niin vauvva, ettei agility olisi tullut kysymykseenkään. Toisin kuin Julian kanssa oli ennen meille tuloa harrastettu agilityä ainakin alkeikurssin verran. Myös linkissä meno- ja tulomatka sujuivat mallikkaasti, kuinmyös juna-asemalla olo, kun kävin ostamassa koiralle jäätelöä :D.