Puolentoista kuukauden tauon jälkeen oli taas Jyväskylän Agility Teamin junnuagilityn harjoitusvuoro. Tällä kertaa harjoittelimme aata, okseria ja pientä aita-muuri-putki sarjaa. Päivän ns. teemana oli takaaleikkaus.

Aalla aloitimme heti takaaleikkauksen jankkaamisen, jota harjoittelimme siis aidan ja A-esteen lyhyellä sarjalla. Tämä onnistui varsin hyvin vaikka aluksi T katselikin että mitä ihmettä sinä siellä takana hääräät. Iloista tässä on se, että Tupu ei enää kokoajan toljota minua vaan osaa suorittaa esteitä myös itsenäisesti.

Seuraavana vuorossa oli meille uusi este, okseri. Siitä ei varmasti ole sen enempää kerrottavaa, joka kerralla Tupu hyppäsi matalan okserin taitavasti.

Viimeisellä "pisteellä" harjoittelimme enemmän takaaleikkausta jota ennen saimme vinkkejä koiran rauhoittamiseen (Tupu on tosin aina niin rauhallinen, ettei ainakaan vielä siitä ole koitunut ongelmia). Vuorossa oli siis esteet aita-muuri-putki, jossa aidan ja muurin välissä piti vaihtaa ohjauspuolta koiran takaa. Tähän asti kaikki onnistui hyvin, mutta muurin jälkeen putkeen ohjauksessa en saanut koiraa tarpeeksi työnnettyä putken suulle. Tästä koitui pieniä ongelmia, ja parin toiston jälkeen Tupu päättikin mennä muurista olevasta rei'ästä namin toivossa. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin tämänkin harjoituksen käytyä läpi.

Treenien lopuksi oli vuorossa pieni rata, joka koostui esteistä aita-muuri-putki-okseri-aita-puomi, joista 5 ensimmäistä olivat täysin suorassa linjassa. Puomille ohjatessa taas kulkusuunta vaihtui täysin vastakkaiseen. Kauhulla odotin, mitä Tupu puomista tuumaisi, kun emme sitä ole harjoitelleet pitkiin aikoihin. Tämä onnistui kuitenkin loistavasti ja kontaktitkin sujuivat tosi hyvin. Allekrijoittanut sai kyllä juosta hiki hatussa että kerkesi edes suurinpiirtein samalle esteelle yhtäaikaa koiran kanssa...

357797.jpg