Kuukauden tauon jälkeen pääsi Juliakin agilityilemään. Esteistä harjoiteltiin puomia, keppejä ja rengasta ja ohjaustreeninä valssausta kahdella aidalla.

Maksikoirat aloittivat puomilta joka on meille vielä suhteellisen uusi este. Suoritus oli aika mielenkiintoinen, alussa yritti pompata puolestavälistä nousevaa lautaa esteelle, porhalsi eteenpäin kuin pieni juna ja meinasi hyppiä esteeltä keskenkaiken pois. Alastulokontaktille istuminen onnistui sentään oikein mallikkaasti. Seuraava toisto oli jo hiukan parempi, mutta edelleen neiti rynnii ja pomppii pois miten sattuu.

Kepit menivät aikamoiseksi hutiloinniksi, vaikka muutama toisto olikin erittäin onnistunut. Ohjauksista puolet tehtiin vasemmalla ja puolet oikealla puolella, jotka molemmat alkavat pikkuhiljaa sujua (kunhan ohjaaja vain ei toheloisi). Kepit ovat kuitenkin suuren harjoituksen alla, täytyy kaivella nuo omat kepukat säilöstä jotta pääsee harjoittelemaan. ;D

Valssiharjoitus alkoi vähän kankeasti; täytyy opetella ohjaamaan Juliaa tiedostaen, että koira ei osaa vielä esteitä kun Tupun kanssa suurin osa jutuista sujuu kuin puuta heinää. Toistot sujuivat hyvin, vaikka itsellä onkin ihan vammanen tyyli ohjailla.

Rengas sen sijaan sujui ihan mielettömän hyvin! Alitajunnassa oli jo valmiina muistuttamassa Tupun ongelmat esteellä, mutta tämä siskohan hyppeli oikein nätisti. Kutsuin koiran jokaisella kerralla esteen takaa siirtyen aina kauemmaksi --> jok'ikinen suoritus oikein hieno.

Radalle oli koottu kaikki tänäpäivänä harjoittelemamme esteet. Vaikudet alkoivat heti ensimmäiseltä esteeltä, puomilta, josta Julia hyppäsi ylösmenolaidalta "tarkoituksellisesti" alas. Aloitus uudestaan ja päästiin jopa puomin loppuun jossa rynni kontaktin --> palautus kontaktipinnalle ja nätistä istumisesta palkka. Seuraavana kepit jotka menivät ihan plörinäksi (yritti ohitella keppejä ym.). Valssi aidoilla oli OK mutta rengasta ei hypännyt jonka kyllä arvasinkin. Jätin koiran istumaan ja kutsuin esteen takaa jolloin suoritus oli oikein mallikas.

Eikun treeniä treeniä, eiköhän tuosta vielä koulita kiva putkihullu lähdöistä varastelija. ;D

10535m9.jpg
© Tiina harju