Päivän esteinä keinu, putki ja kepit, ohjausharjoituksia teimme aidoilla. Julia oli oikein energisellä ja iloisella päällä joten treeneistä muodostui oikein mukava perjantai-ilta. :)

"Hallittavuustestin" jälkeen meidät ohjattiin keinulla joka on vielä täysin uusi este Julialle. Laitoin molemmille kontakteille namit jotta niistä kehkeytyisi varmat. Julia suoritti esteen oikein reippaasti (lihapullan eteen kiipeäisi varmaan perä edellä puuhun..) ja myös sitä seuraavat toistot sujuivat ongelmitta. Keinulla oleva avustaja myös kehui suoritusta, hän ei kuulema itse paljoakaan pehmentänyt keinua vaan Julia keikautti laudan suurimmaksi osaksi itse. Hienoa, jospa tämän koiran kanssa ei puolentoista vuoden harrastamisen jälkeen junnattaisi enää keinulla!

Putkea pidettiin jokaisella toistolla täysin suorana eikä minulla oikeastaan ole sen suurempaa huomautettavaa. Esteen ollessa täysin suoritusvarma, pitäisi hieman rajoittaa putkeilua koska jo tällä toisella treenikerralla oli huomattavissa jonkinasteista putkihulluuta. En välttämättä tahdo koiraa joka on joka välissä painamassa tunneliin. :D

Kepit olivat täydessä mitassa ja onnistuivatkin kivasti. Imutin Julian jokaisella kerralla namin kanssa, mutta pitäisi pikkuhiljaa vähentää namikättä koska välillä tuntuu, että J meinaa törmätä keppeihin seuratessaan pelkkää namia. Ohjasin kerran kepit väärältä puolelta, koiralla meno oli sujuvaa mutta itse olen niin tönkkö vasemmalla puolella.

Kahdella aidalla teimme aluksi kutsuharjoituksen. Tämän jälkeen yhdessä lähtöjä ja eteenlähettämisiä. Julia tuntuu ikevan niin paljon namissa kiinni, että lähettäminen aidoilla ei ota onnistuakseen. Täytyy kokeilla seuraavan kerran palloa, josko suoritukseen saisi sitä omaa etenemistäkin.

Tällä kerralla pääsimme myös radalle, joka olikin aikamoista mutkittelua. Alussa peräkkäin kaksi aitaa --> täyskäännös ja keinu --> täyskäännös ja suora putki ja viimeisen täyskäännöksen jälkeen kepit. Aidat otin kutsumalla, ja keinun menimme kytkettynä koska meno ei ole vielä varmaa. Putkelle lähetys simppeli ja kepitkin menivät hianosti vaikka allekirjoittaneelle tuli pieni probleema, että kummaltas puolelta nämä pitäisikin aloittaa.

Oikein mukavat treenit, Juliassa on kyllä paljon potentiaalia agilityyn!