Jes, saatiinkin oikein autokyyti treeneihin. Ei tarvinnut linkkien kanssa sotkea ja säästyihän rahaakin melkein kuusi euroa!

Harkoissa saatiin melkein privaopetusta, kun jatkoryhmäläisiä oli paikalla vain kaksin kappalein. Päivän ohjausaiheena oli vetäminen viimeviikkoisen työntämisen sijaan. Tätä harjoiteltiin kahdella aidalla jotka olivat kulmittain. Ensimmäisellä yrittämällä neiti kiersi toisen aidan, ohjasin liian ylös. Seuraavilla kerroilla veto onnistui mallikkaasti.

Tämän jälkeen apuohjaajan kanssa erilaisia keppikulmia aidalta. Keppejä oli täysi 12 tikun sarja ja olin yllättynyt miten hienosti neiti T jo pujottelee! Lisää varmuutta enää ja oma käskytys, liikkuminen ja ohjaaminen kuntoon niin avot. Kulmat onnistuivat hyvin ja apulainen oli palkkaamassa ensimmäisessä keppivälissä, hyvä. Tämän jälkeen pujottelu oikealta puolelta sujui suurimmaksi osaksi hyvin. Harjoiteltiin kulmia myös ns. väärältä puolelta jolloin kepeillä ohjaus tapahtui vasemmalta käsin. Tämä tuotti hankaluuksia (ensimmäinen kerta väärin päin). Omalla sössimisellä hankaloitin myös koiran suoritusta, muuten OK.

Sitten meidän murheenkryyni - rengas. Talvikaudella Tupu hyppi silloin tällöin renkaan ja kehikon välistä mutta tänään upeasti keskeltä! Kolmannen toiston jälkeen valitettavasti hyppäsi sivusta mutta nopealla korjaamisella taas hieno suoritus. Mutta radassa saatiinkin renkaan kanssa tapella sitten senkin edestä..

Ennen loppuratoja vielä aalla molemmilta puolilta ohjaus - hyvät loppukontaktit (istui jo melkein itsestään!) kiepsahdin melkein kaikilla kerroilla (rata mukaan lukien) Tupun eteen pysäyttämään jotta pylly pysyy esteellä. Enää odota -käskyn oikea ajoittaminen harjoituksen alle. Nyt jos käskyn kanssa on liian ajoissa, neiti pysähtyy vaikka aan harjalle.

Radalla oli hyppykuvio jota käytettiin vetämisharjoituksessa, suorassa linjassa aa ja rengas jonka jälkeen sivuttain renkaaseen nähden yksi aita ja lopussa kepit. Ekalla yrittämällä meinasin itse törmätä aahan kun tajusin sen sijainnin vasta pikkasen myöhään --> Tupu pomppaa esteelle melko sivusta. Päästään kuitenkin jatkamaan ja neiti hyppää myös renkaan ja aan mutta kepeillä sitten sössitään taas jotain. Kokeiltiin rata toistamiseen jolloin ongelmia syntyi renkaalla ja edelleen kepeillä joka ei ole varma este. Viimeiseksi otimme radan pari kertaa vastakkaiseen suuntaan jolloin kohtasimme samat ongelmat kuin toiseen suuntaan: kepit ja rengas. Ää, ei kyllä tullut mitenkään yllätyksenä, molemmat esteet ovat vielä harjoittelun alla.

Treeneistä jäi pikkasen karvas maku suuhun joka johtui pitkälle siitä että Tupulla oli joku ihme laiskuus-en-kuuntele-tyhmää päivä päällä. Täytyy toen teolla aloittaa hyvän ja toimivan motivointikeinon etsintä. Leluista ei tykkää, namitkaan ei aina innosta. Josko sitä suostuttelisi iskän paistelemaan maksaa, se ainakin ennen on ollut superherkkua.