Ah, viimein päästiin Tupun kanssa agilityharkkoihin. Nyt talvikausi harjoitellaan Viherlandialla junioreiden jatkoryhmässä ja vitsi oli kivat treenit! Ryhmä myös on kivan pieni ja tunnin aikana saa jo paljon aikaan.

Ennen omaa vuoroamme kouluttajan syynissä treenailtiin itsenäisesti toisella puolen hallia puomia, pussia, keppejä, keinua, pituutta ja pyörityksiä aidoilla. Pussi ja pituus ovat ihan varmoja esteitä, puomilla ei muuta ongelmaa kuin vauhdin puute. Kepit sujuvat hyvin kunhan rytmitän käskyt oikein, vauhtiakin alkaa pikkuhiljaa löytymään. Vasemmalta puolelta ohjattuna kepit eivät kylläkään vielä suju yhtään..

Mutta keinu! Muutaman ensimmäisen keikauksen pehmensin itse, mutta tämän jälkeen annoin Tupun tehdä esteen itsenäisesti. Eikä neiti ollut millänsäkkään! Vähän meinasi peräpää pompata ilmaan kovasta tömähdyksestä mutta muuten T osasi hyvin varautua keikaukseen. Myös loppukontakit oikein mahtavia, bravo!

Ohjausharjoituksena erilaisia etenemisiä aidoilla. Ensimmäisellä vuorolla suorassa linjassa kaksi aitaa, mutkaputki ja suoraan takaisinpäin kaksi hyppyä sekä kaiken keskellä yksi hämyaita. Etenemiset esteille tosi hyviä ohjaajan mokailusta huolimatta. Täytyy muistaa, että esteet pitää näyttää _selkeästi_ ja antaa käskyt ajoissa. Näin pitkän tauon jälkeen varmistelut on ihan tarpeen, mutta eiköhän se taas tästä lähde. Kaikenlisäksi suoritukset oli nopeita, jee, vauhtia!

Tauon jälkeen käytiin tekemässä muutamat pyörähdykset, välistävedot ym. aidoilla. Ainut probleema se ainainen vauhti, vauhti, vauhti. Muillakin itsenäisillä esteillä käytiin ennen viimeistä ohjaustreeniä, niistä ei mitään erityisempää sanottavaa.

Toisella vuorolla esteet olivat samoissa paikoissa, mutta suoritusjärjestys muuttui. Ekalla kerralla lähtö vasemmalta aidalta keskiaidalle ja hypyn kautta putkeen ja samanlainen vino linja toisinpäin. Nämä sujuivat tosi hienosti, ja loppujen lopuksi myös takaaleikkaus lopussa! Upeaamahtavaa.

Tosi mieltä piristävät treenit siis, huomenna sitten mölleihin testaamaan mitä opittiin. :D